Tipsuri in bucatarie de la specialisti

L-am rugat pe Chef Paul Siserman sa ne ajute cu cateva sfaturi si tips-uri in bucatarie.

“Voi incerca sa va ajut cu sfaturi, punandu-va la dispozitie cateva tips-uri utile in bucatarie: incepand de la tehnici de preparare pana la mici trucuri care sa va usureze munca sau perioada de dupa gatit.Pentru azi, m-am gândit la niște sfaturi privind legumele și fructele”, spune Cheful.

  • Avocado necopt

Așadar, daca va ganditi sa cumparati un avocado care nu este copt (stiu ca se intampla adesea sa gasiti in comert doar fructe necoapte, tari ca piatra), pentru a accelera coacerea, puneti-l intr-o punga alaturi de o banana sau de un mar taiat.  A doua zi va fi bun de mancat!

  • Eliminarea mirosurilor

Am avut cu totii de-a face cu mirosul care ne ramane pe maini sau pe lama cutitului dupa ce am taiat o ceapa sau un usturoi. Alungati mirosurile neplcute de usturoi sau de ceapa usor, frecand lama cutitului si mainile dumneavoastra cu o felie de lamaie, dupa terminarea operatiunii.

Daca nu stiai, cojile de citrice sunt folositoare si in alungarea mirosurilor neplacute.

  • Telina bine conservata

Ambalati telina intr-o foaie de aluminiu inainte sa o stocati in frigider si se va pastra mult mai mult timp”.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #dd6868;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}